Γρηγορία Κομηνού

Γρηγορία Κομηνού

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά! Είμαι μέλος πολύτεκνης οικογένειας. Τα καλοκαίρια μου σαν παιδί τα περνούσα πάντοτε στο Τσιρίγο μας μιας και ο πατέρας μου γεννήθηκε, μεγάλωσε και λάτρεψε το νησί, κι έτσι γαλούχησε και εμένα να νιώσω για την ιδιαίτερη πατρίδα του!

Μεγαλώνοντας ερχόμουν για περισσότερο διάστημα ως εργαζόμενη στον κλάδο της εστίασης, άλλοτε ως συμβασιούχος στον Δήμο Κυθήρων, πάντοτε όμως γύριζα στον Πειραιά! Δυστυχώς το ταξίδι της αποχώρησης με το Τσιρίγο να χάνεται στο βάθος της θάλασσας ήταν πάντα επίπονο! Μα κάπου βαθιά μες στο μυαλό, ερχόταν και πάλι η προσμονή για την επιστροφή…

Το όνειρό μου από παιδί ήταν να ζήσω μόνιμα στα Κύθηρα! Ήταν ο σκοπός της ζωής μου! Τα κατάφερα λοιπόν! Τα τελευταία τρία χρόνια ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τον γιο μου Δημήτρη στο ομορφότερο νησί του κόσμου! Στη φύση, στη πραγματική ζωή! Με τη σειρά μου λοιπόν και εγώ όπως και ο παππούς μου Σωτήριος Κομηνός που διετέλεσε πρόεδρος στα Λογοθετιάνικα αρκετά χρόνια πριν, αναλαμβάνω την ευθύνη να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, με  συλλογική δουλειά, μεράκι, καινούρια σχέδια και στόχους, να δημιουργήσουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας!

Όλοι μαζί στη πράξη, όλοι μαζί για τα Κύθηρα και φυσικά για ένα καλύτερο αύριο! Μπορούμε και είναι μόνο στο χέρι μας να αλλάξουμε τη κατάσταση όπου τα τελευταία χρόνια εξαθλίωσαν τις ζωές μας, με τις ψεύτικες υποσχέσεις, με τις κούφιες ελπίδες για την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, με απορριφθέντα σχέδια και αιτήματα της τοπικής μας κοινότητας, της ιστορικής κοινότητας των Λογοθετιανίκων και των όμορων οικισμών όπου δεν έγινε απολύτως τίποτα. Ποτέ δεν δόθηκε εξήγηση για την απόρριψη των αιτημάτων!

Λοιπόν, δώσαμε ευκαιρίες αρκετές στους ίδιους και στους ίδιους. Ο χρόνος τους έχει τελειώσει. Πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τις τύχες της κοινότητας, των συγχωριανών μας, των παιδιών μας στα χέρια μας, ομαδικά με πολύ όρεξη και αγάπη! Να βάλουμε τέλος στην αδιαφορία και την αλαζονεία. Θέλουμε ανθρωπιά, ενδιαφέρον για τις ζωές μας, για τα παιδιά μας,  συνεργασία και ομόνοια. Οι Τσιριγώτες ακόμη και στον ξένο, θωρώντας τον, ξέρουν να πουν καλημέρα με το βλέμμα ψηλά. Αυτό μας δίδαξαν, κι αυτό θα κάνουμε κι εμείς. Είναι υποχρέωση όλων μας, Όλων Μαζί να πάρουμε πίσω τον τόπο μας και τις ζωές μας.

Αποφάσισα να είμαι υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Λογοθετιανίκων και στέκομαι δίπλα στον  Ζαχαρία Σουρή και αυτήν την πραγματικά υπέροχη προσπάθεια με ΌΛΟΥΣ ΜΑΖΙ τους Τσιριγώτες και τις Τσιριγώτισσες.

Με τη νίκη,

Γρηγορία Κομηνού

 

 

Facebook
LinkedIn
Email