Στάθης Φάρος

Μεγάλωσα στον Καραβά και την Αγία Πελαγία Κυθήρων. Αποφοιτώντας από το Γενικό Λύκειο Κυθήρων, μετακόμισα στην Αθήνα όπου σπούδασα και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Από το 2003 έως και το 2017 διετέλεσα ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αγία Πελαγία ενώ παράλληλα κατά τις σπουδές μου αλλά και μετά την αποφοίτησή μου εργάστηκα, την χειμερινή περίοδο, σε διακεκριμένα ξενοδοχεία (5 αστέρων) στην Αθήνα. Υπήρξα συνεργάτης για 4 χρόνια του «Θεάτρου Νέου Κόσμου». Από το 2018 διευθύνω την οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα “Stella’s Houses” στην Αγία Πελαγία Κυθήρων.

Είμαι μέλος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Πελαγίας. Επίσης είμαι μέλος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων Κυθήρων “Cerigo”, καθώς υπήρξα εκ των ιδρυτικών μελών και διατέλεσα αντιπρόεδρος κατά την διετία 2020-2022.

Η ενασχόλησή μου με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και με τον τουρισμό, όπως και η αγάπη μου για το νησί μας με ώθησε να ασχοληθώ με τα κοινά του νησιού ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Θέλω να συμβάλλω στην πολιτική του Δήμου μας στον τομέα του τουρισμού, με την δημιουργία σύγχρονου τουριστικού προϊόντος, στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης και να αλλάξουμε το μοντέλο προβολής των Κυθήρων και Αντικυθήρων υποστηρίζοντας όλες τις μορφές τουρισμού για όλες τις εποχές του χρόνου. Υποστηρίζω με έμφαση τις πολιτικές  αναβάθμισης των υποδομών μας που θα βοηθήσουν στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος, θα δώσουν περισσότερους μήνες δουλειάς, σε περισσότερους ανθρώπους, που θα επιλέξουν τελικά να ζήσουν στα Κύθηρα.
Πιστεύω ότι το πολιτιστικό υπόβαθρο του νησιού, τόσο τα μνημεία μας, όσο και η άυλη πολιτιστική κληρονομιά μας αξίζουν της προσοχής μας, ώστε να αναδειχθούν, να προβληθούν σωστά και να προσφέρουν περισσότερες εμπειρίες σε επισκέπτες αλλά και Τσιριγώτες.

Η πίστη μου στην συνεργασία αλλά και η αποστροφή μου στην τοξικότητα αποτελούν θεμέλιο λίθο του χαρακτήρα μου και παράλληλα το καύσιμο που με ωθεί στην αναζήτηση μεθόδων ώστε να πετύχουμε περισσότερα για το νησί μας, τους ανθρώπους μας. Η τουριστική ανάπτυξη του τόπου όσο και η οικονομία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα πρέπει να μας απασχολούν συνολικά, με βάση την συνεργασία και την μαζική συμμετοχή, ξεπερνώντας τα εμπόδια, τις διαχωριστικές χρωματικές γραμμές, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο που ζει στα Κύθηρα.

Στηρίζω με υπευθυνότητα την προσπάθεια που ξεκινήσαμε «Όλοι Μαζί» για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα με επικεφαλής τον Ζαχαρία Σουρή, έναν άνθρωπο που έχει δείξει δείγματα γραφής στον επαγγελματικό στίβο, στην αυτοδιοίκηση, στα κυθηραϊκά δρώμενα. Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε μαζί να κερδίσουμε πολλά περισσότερα για όλους μας, για το νησί μας.

Ζητώ με ειλικρίνεια και ευθύτητα την ψήφο σας, για να έχω την ευκαιρία να αποδείξω κι εγώ από την μεριά μου ότι τα πράγματα και αλλάζουν και γίνονται καλύτερα.

Facebook
LinkedIn
Email