«Τα Κύθηρα πότε θα τα βρεί το Aqua Jewel;»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Όλοι μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα»

«Τα Κύθηρα πότε θα τα βρεί το Aqua Jewel

Ποιοι παίζουν με το μέλλον των Κυθήρων; Ποιοι συνεχίζουν να αδιαφορούν για την ζωή των κατοίκων και την προκοπή του νησιού μας; Ποια συμφέροντα επιβάλλουν πλοίο που εμφανώς είναι προβληματικό;

Πάλι το Aqua Jewel «δεν έπιασε» Διακόφτι. Ο πλοίαρχος επικαλέστηκε «έντονα καιρικά φαινόμενα» στην περιοχή (οι μετεωρολογικές ενδείξεις έδειχναν 5-6 μποφόρ, δυτικό άνεμο). Το πλοίο συνέχισε για Αντικύθηρα-Κίσσαμο και θα επανέλθει αύριο με την ελπίδα να έχουν κοπάσει οι άνεμοι και να πιάσει επιτέλους… Οι επιβάτες διαμαρτύρονται έντονα. Ήθελαν να έρθουν Κύθηρα, όχι να κάνουν κρουαζιέρα…

Η κατάσταση είναι επιεικώς τριτοκοσμική. Οι κυβερνητικοί αρμόδιοι επέβαλαν πάλι τη δρομολόγηση πλοίου ακατάλληλου για το νησί μας. Είναι το ίδιο πλοίο που «στούκαρε» πάνω στον λιμενοβραχίονα τον χειμώνα με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύθηρα και Αντικύθηρα. Ο Δήμαρχος (ο οποίος είναι και μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών…) μας είχε τάξει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις, αλλά μείναμε πάλι με ένα πλοίο που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το νησί μόλις ψιλοχαλάσει ο καιρός.

Η παράταξη μας είχε ζητήσει να επιβληθεί η αναβάθμιση της κατηγορίας του πλοίου, αλλά και να γίνει μελέτη για το λιμάνι του Διακοφτίου. Δεν εισακούστηκε. Αντιθετως μας κατηγόρησαν για λαικισμό.

Εμείς επαναφέρουμε το ζήτημα: Να δρομολογηθεί πλοίο κατάλληλο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις θάλασσες μας. Να γίνει μελέτη για το λιμάνι. Οτιδήποτε λιγότερο απλά αποτελεί κοροιδία. Οτιδήποτε λιγότερο απειλεί την ζωη των κατοίκων και την οικονομία του νησιού. Ο Δήμος και οι υπόλοιποι θεσμικοί φορείς των νησιών μας οφείλουν να τοποθετηθούν.

Facebook
LinkedIn
Email