Σταματίνα Στρατηγού

Σταματίνα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Είχα την τύχη, οι σπουδές μου στη Γαλλία και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο, να με οδηγήσουν από το 1981 σ’ αυτό το Ίδρυμα όπου έκτοτε εργάζομαι και νιώθω ότι αποτελώ αναπόσπαστο κομμάτι του. Ως υπεύθυνη Τύπου στο τμήμα επικοινωνίας από το 2004, κατέχω μια ολοκληρωμένη εικόνα λειτουργίας του, τόσο στον εκπαιδευτικό, τον πολιτιστικό τομέα και σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ως μορφωτικό τμήμα της γαλλικής Πρεσβείας.

Είχα τη μεγάλη τιμή να αναγνωριστεί η προσφορά μου με ένα παράσημο το 2017 από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Η ενασχόλησή μου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, μου έδωσε την ευκαιρία να εντρυφήσω σε κάθε είδους πολιτιστικές ανταλλαγές και άλλες συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και να ζήσω τη γένεση συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών. Τη γνώση μου αυτή και την εμπειρία που απέκτησα στα 40 χρόνια υπηρεσίας μου σ’ αυτό το χώρο, επιθυμώ να θέσω ταπεινά στη διάθεση του χωριού μου αλλά και όλων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ώστε να συμβάλλω κι εγώ στην αλλαγή, τη πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου μου. Για το λόγο αυτό επέλεξα να συμμετέχω στο συνδυασμό του Ζαχαρία Σουρή, γιατί το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και το πρόγραμμά του, με εκφράζει και με αντιπροσωπεύει και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία.

Τα Κύθηρα για μένα είναι η δεύτερη γενέθλια γη μου καθώς και οι δύο μου γονείς φρόντισαν πολύ, όχι μόνο να μην τα αμελήσω, αλλά να τα αγαπώ και να τα νοιάζομαι . Ο Αντρέας Στρατηγός και η Λίτσα Καβάκου Στρατηγού, οι γονείς μου δεν είναι απλά από τα Κύθηρα. Είναι η σπουδαία κληρονομιά που φέρουν τα ονόματά τους και η αμέριστη προσφορά και των δυο τους στον αγαπημένο τους τόπο. Ως γραμματέας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού από το Σεπτέμβριο 2022, τον οποίον εμπνεύστηκε η μητέρα μου, πιστεύω ότι έχω ήδη δώσει δείγματα της αφοσίωσής μου στο σκοπό του, που είναι η ανάδειξη του χωριού μου, η βελτίωση της ζωής των κατοίκων του αλλά και η αρμονική συνέργειά του με όλα τα χωριά του νησιού.

Εύχομαι στο συνδυασμό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καλή επιτυχία γιατί χρειαζόμαστε την αλλαγή και την ανάπτυξη που αξίζουμε στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα.

Σταματίνα Στρατηγού

Υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Ποταμού

Facebook
LinkedIn
Email