Σταματίνα Στρατηγού

Σταματίνα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Είχα την τύχη, οι σπουδές μου στη Γαλλία και στη συνέχεια στο Γαλλικό Ινστιτούτο, να με οδηγήσουν από το 1981 σ’ αυτό το Ίδρυμα όπου έκτοτε εργάζομαι και νιώθω ότι αποτελώ αναπόσπαστο κομμάτι του. Ως υπεύθυνη Τύπου στο τμήμα επικοινωνίας από το 2004, κατέχω μια ολοκληρωμένη εικόνα λειτουργίας του, τόσο στον εκπαιδευτικό, τον πολιτιστικό τομέα και σε όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ως μορφωτικό τμήμα της γαλλικής Πρεσβείας. Είχα τη μεγάλη τιμή να αναγνωριστεί η προσφορά μου με ένα παράσημο το 2017 από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Η ενασχόλησή μου στο Γαλλικό Ινστιτούτο, μου έδωσε την ευκαιρία να εντρυφήσω σε κάθε είδους πολιτιστικές ανταλλαγές και άλλες συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών και να ζήσω τη γένεση συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών. Τη γνώση μου αυτή και την εμπειρία που απέκτησα στα 40 χρόνια υπηρεσίας μου σ’ αυτό το χώρο, επιθυμώ να θέσω ταπεινά στη διάθεση του χωριού μου αλλά και όλων των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, ώστε να συμβάλλω κι εγώ στην αλλαγή, τη πρόοδο και την εξέλιξη του τόπου μου. Για το λόγο αυτό επέλεξα να συμμετέχω στο συνδυασμό του Ζαχαρία Σουρή, γιατί το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και το πρόγραμμά του, με εκφράζει και με αντιπροσωπεύει και σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Τα Κύθηρα για μένα είναι η δεύτερη γενέθλια γη μου καθώς και οι δύο μου γονείς φρόντισαν πολύ, όχι μόνο να μην τα αμελήσω, αλλά να τα αγαπώ και να τα νοιάζομαι . Ο Αντρέας Στρατηγός και η Λίτσα Καβάκου Στρατηγού, οι γονείς μου δεν είναι απλά από τα Κύθηρα. Είναι η σπουδαία κληρονομιά που φέρουν τα ονόματά τους και η αμέριστη προσφορά και των δυο τους στον αγαπημένο τους τόπο. Ως γραμματέας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού από το Σεπτέμβριο 2022, τον οποίον εμπνεύστηκε η μητέρα μου, πιστεύω ότι έχω ήδη δώσει δείγματα της αφοσίωσής μου στο σκοπό του, που είναι η ανάδειξη του χωριού μου, η βελτίωση της ζωής των κατοίκων του αλλά και η αρμονική συνέργειά του με όλα τα χωριά του νησιού. Εύχομαι στο συνδυασμό ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ καλή επιτυχία γιατί χρειαζόμαστε την αλλαγή και την ανάπτυξη που αξίζουμε στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Σταματίνα Στρατηγού Υποψήφια στην Δημοτική Κοινότητα Ποταμού

Χριστίνα Ζαντιώτη

christina-zantioti

Γεννήθηκα το 1984. Ειμαι απόφοιτη Γενικού Λυκείου και ακολούθησα όπου και αρίστευσα τις σπουδές μου στον κλάδο του τουρισμου, και την διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και μετέπειτα συνέχισα μεταπτυχιακες σπουδές στο  New York College με εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, “Bachelor of tourism and hospitality management”. Παράλληλα με τις σπουδές μου έχω παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδικευμένα πάνω στον τομέα των ξενοδοχείακων επιχειρήσεων. Εργάζομαι στον κλάδο του τουρισμού από το 2004 έως και σήμερα όπου έχω πλέον την δική μου ξενοδοχειακή μονάδα, συνεχίζοντας το έργο της οικογένειάς μου, μια επένδυση που έγινε με αγάπη στον τόπο μας, την  επιτυχημένη επιχείρηση Prapas Apartments, στην Αγία Πελαγία. Ο πατέρας μου έχει καταγωγή από τα Κύθηρα γνωστός ως Κωσταντινος Ζαντιώτης «Πράπας» του Θεόδωρου γνωστού στους παλαιότερους ως μαραγκού, διατηρεί μαζί με τον αδερφό μου Θεόδωρο την οικογενειακή επιχείρησή μας «Μαστορέματα Νικαίας». Η μητέρα μου, Αργυρώ Ζαντιώτη έχει καταγωγή από τον Πειραιά και είναι διακοσμητρια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, στις καλοκαιρινές διακοπές που ερχόμασταν στο νησί, η αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο με οδήγησαν να εγκατασταθώ μόνιμα στα Κύθηρα από το 2012. Από το 2018 έχω αποκτήσει με τον σύζυγό μου Ανδρέα Αργύρη 2 παιδιά. Ο σύζυγος μου, είναι ιδιοκτήτης του φημισμένου καταστήματος «Έπρεπε» στην Αγία Πελαγία . Στην Αγία Πελαγία συμμετείχα ενεργά στον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο την περίοδο 2015 – 2018/ Επίσης είμαι ενεργό μέλος της Θεατρικής Ομάδας Κυθήρων. Με συγκινεί ιδιαίτερα ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια, την καθαριότητα και την προστασία του συνανθρώπου μου καθώς επίσης με ενδιαφέρει να ζούμε εγώ και οι συντοπίτες μου σε έναν τόπο αρμονίας και σεβασμού στο περιβάλλον. Επειδή πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πρέπει να αγωνιζόμαστε τόσο για τα πιστεύω μας, όσο και για τον τόπο μας, αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά στις Δημοτικές Εκλογές με τον συνδυασμό «Όλοι μαζί» και επικεφαλής τον αξιόλογο συμπατριώτη μας Ζαχαρία Σουρή. Με την επαγγελματική εμπειρία που έχω αποκτήσει επιθυμώ να συμβάλω, σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης – τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Και βέβαια, να κάνουμε το Τσιρίγο τόπο ελκυστικό για να ζήσουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι και οικογένειες σε αυτό. Είμαι υποψήφια τοπική σύμβουλος για τον Ποταμό και την Αγία Πελαγία και ζητώ την εμπιστοσύνη σας στην προσπάθεια αυτή. Θέλω και την βοήθειά σας και την κριτική σας για να καταφέρουμε όσα περισσότερα οραματιζόμαστε όλοι μαζί.

Μάνος Τριφύλλης

Γεννήθηκα στα Κύθηρα, σπούδασα στην Φαρμακευτική Αθηνών και από το 1995 διαμένω μόνιμα στον Ποταμό όπου διατηρώ το τοπικό Φαρμακείο. Παντρεμένος με την ιατρό Ελίνα Ιορδανίδου και υπερήφανος πατέρας της Μαρίνας και του Αλέξανδρου. Στα Κύθηρα οι συμπατριώτες μου με τίμησαν εκλέγοντας με δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του αείμνηστου Αρτέμη Καλλίγερου, ενώ από το 2019 είμαι εκλεγμένος με τους «Μένουμε Εδώ». Ενεργός πολίτης  τόσο στην φιλαρμονική Ποταμού, όσο και στον πολιτιστικό σύλλογο της περιοχής. Παρών σε κάθε σημαντικό κοινωνικό κάλεσμα για τα νησιά μας, την χώρα ή και οικουμενικά ζητήματα (κλιματική αλλαγή, μεταναστευτικό κλπ). Η συμμετοχή στα κοινά αποτελούσε και αποτελεί για εμένα στάση ζωής.  Η ενεργή συμμετοχή όλων μας μπορεί να διασφαλίσει καλύτερες αποφάσεις, έλεγχο της κεντρικής διοίκησης, διαφάνεια και λογοδοσία. Πάντα στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων, η δίκαιη ανάπτυξη και η στήριξη των αδυνάτων. Θεωρώ συστατικό στοιχείο της τοπικής αυτοδιοίκησης την δημιουργία συνθηκών για την δραστηριοποίηση των δημοτών σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και αθλητικής ζωής  των νησιών μας . Τα νησιά μας έχουν μεγάλες δυνατότητες αειφορικής ανάπτυξης με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, υπό τον όρο ότι θα εφαρμοστεί ένα σχέδιο με ευρεία συναίνεση  και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η συστράτευση  με τον Ζαχαρία Σουρή  και η δημιουργία μιας μεγάλης και πολύχρωμης αυτοδιοικητικής  ομάδας  στοχεύει στην υλοποίηση αυτών των στόχων και  το άνοιγμα μιας νέας σελίδας στην διοίκηση του  Δήμου μας. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για αυτά αποτελεί  η συνεχής και μόνιμη «συστράτευση» όλων όσοι ενδιαφέρονται για ένα καλύτερο μέλλον. Όσων απορρίπτουν την  απάθεια  και την απαξίωση, όσων έχουν διαφορετική άποψη και θέλουν να ακουστούν. Οι προσεχείς δημοτικές εκλογές αποτελούν  μια ευκαιρία  σημαντικών αλλαγών για τα νησιά μας. Ας την εκμεταλλευθούμε.