Να μην “χαρατσωθούν” άδικα οι κάτοικοι των Κυθήρων.

Κύθηρα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ»

Να μην “χαρατσωθούν” άδικα οι κάτοικοι των Κυθήρων.

Έκπληκτοι δεκάδες Κυθήριοι έλαβαν πρόσφατα συγκεντρωτικούς λογαριασμούς αποχέτευσης.   (π.χ. οικισμός Τριφυλλιάνικα) Το περίεργο είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι συνδεδεμένοι σε κανένα δίκτυο αποχέτευσης και δεν υπάρχει κοντά τους κανένα δίκτυο!

Στις εύλογες διαμαρτυρίες των κατοίκων, η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου μας ήταν «καταθέστε ένσταση». Στελέχη μας πήγαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κυθήρων από όπου έλαβαν αίτηση διαγραφής τελών αποχέτευσης ( επισυνάπτεται η αίτηση ) για να την υποβάλλουν. Στα συνημμένα έγγραφα που απαιτούνται είναι «υπεύθυνη δήλωση ή τεχνική έκθεση αδειούχου υδραυλικού ή πολιτικού μηχανικού»… Με λίγα λόγια για να μην μας χαρατσώσουν για υπηρεσίες που δεν μας παρέχουν, προτείνουν να πληρώσουμε μόνοι μας έναν πολιτικό μηχανικό η υδραυλικό (αδειούχο μάλιστα…) για να αποδείξουμε ότι «δεν είμαστε ελέφαντες»… Ο Δήμαρχος κ.Χαρατσάκης τι λέει για αυτό;

Το επιχείρημα ότι ψάχνουν με αυτό τον τρόπο να βρουν παλαιές συνδέσεις πραγματικά αποτελεί παράδειγμα των πολιτικών της παράταξης του κ. Δημάρχου ο οποίος προτιμά τα χαράτσια επί δικαίων και αδίκων αντί την στήριξη των δημοτών. Αυτά δεν αποτελούν έκπληξη για εμάς που γνωρίζουμε τον τρόπο σκέψης και δράσης της σημερινής Δημοτικής Αρχής….

Η παράταξη μας «Όλοι Μαζί, Κύθηρα-Αντικύθηρα» έχει τις εξής παρατηρήσεις:

α) Η αποστολή συγκεντρωτικών λογαριασμών παρελθόντων ετών παρά τις υποσχέσεις παραμένει πάγια τακτική της δημοτικής πλειοψηφίας.

β) Η ημερομηνία λήξης της 29/4 θα βρεί πολλούς ιδιοκτήτες εκτός Κυθήρων και σε αδυναμία να υποβάλλουν ένσταση.

γ) Η λογική επιλογή θα ήταν η αποστολή επεξηγηματικού εγγράφου μαζί με τους λογαριασμούς και η επισύναψη υποδείγματος υπεύθυνης δήλωσης ένστασης. Αλλά ο κοινός νους προφανώς απουσιάζει !

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Στο υπαρκτό πρόβλημα καταγραφής παλαιών συνδέσεων προτείνουμε την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης του καταναλωτή περί μη ύπαρξης σύνδεσης ΧΩΡΙΣ αμοιβές τρίτων.

Να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση του Δήμου για το ζήτημα με εξήγηση της κατάστασης .

Να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για παράταση της ημερομηνίας λήξης λογαριασμών αποχέτευσης μέχρι 31 Αυγούστου ώστε να υπάρχει εύλογο διάστημα κατάθεσης ενστάσεων για τους απόντες.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο  Κυθήρων-Αντικυθήρων κ. Ζαχαρίας Σουρής δήλωσε σχετικά: «Καλούμε την δημοτική αρχή να υιοθετήσει τις προτάσεις μας σε όφελος των δημοτών και της χαμένης αξιοπιστίας του Δήμου Κυθήρων. Την εποχή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης δεν επιτρέπεται ένας Δήμος να αγνοεί, τι υπηρεσίες προσφέρει και σε ποιους»…

Facebook
LinkedIn
Email