Μιχάλης Καλλίνικος

Αγαπητοί συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, πιστεύω ότι οι περισσότεροι με γνωρίζετε.  Είμαι ο Μιχάλης Καλλίνικος, γεννήθηκα το 1962 και μεγάλωσα στα Φράτσια. Φεύγοντας από το νησί επέλεξα να σπουδάσω ηλεκτρολόγος στην Σιβιτανιδείο Σχολή της Καλλιθέας. Τελειώνοντας την σχολή, εργάστηκα στο εμπορικό ναυτικό, ενώ υπηρέτησα την θητεία μου στο πολεμικό ναυτικό ως ηλεκτρολόγος έφεδρος υπαξιωματικός. Αργότερα για δέκα χρόνια εργάστηκα στον ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικό). Αποφάσισα να επιστρέψω στα Κύθηρα και για 30 συναπτά έτη υπηρέτησα το νοσοκομείο του νησιού μας, ως τεχνικός.  Μόλις εφέτος συνταξιοδοτήθηκα. Με την γυναίκα μου αποκτήσαμε δύο γιους που μέχρι σήμερα μας έχουν χαρίσει δύο εγγονούς.

Θέλω να σας μιλήσω απλά, όπως τα αισθάνομαι.  Έχω διατελέσει τοπικός πρόεδρος Φρατσίων για οκτώ χρόνια, από το 2006 έως το 2014 επί δημαρχίας Θ. Κουκούλη. Ο τωρινός δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης, πριν επανεκλεγεί μας δήλωνε ότι δεν τον ενδιαφέρειη τρίτη τετραετία, διότι ότι πρόσφερε το πρόσφερε. Ίσως να είχε στρέψει το ενδιαφέρον του αλλού. Καλά μας τα έλεγε γιατί ήδη φαίνεται η εγκατάλειψη του νησιού.  Πρώτον, ο  κεντρικός δρόμος, είναι γεμάτος λακκούβες, αναγκαζόμαστε να σπάμε τα αμάξια μας από τα μπαλώματά του. Δεύτερον, δεν διαγράμμισε ποτέ του τον κεντρικό δρόμο. Τρίτον υδρευόμαστε εν έτει 2023 ακόμη με αμιαντοσωλήνες, τόσο στα Φράτσια όσο και σε άλλα χωριά. Τέταρτον, η μόνη έγνοια του είναι να βάζει πλάκες με το όνομά του ακόμη και σε έργα που τα περισσότερα είναι της Περιφέρειας. Κι εμείς πληρώνουμε το μάρμαρο και ο νοών νοείτω. Να δούμε όμως την αλήθεια: Εγκαινίασε τη ν πλατεία Φρατσίων πριν 5 χρόνια, την βλέπετε σε τι χάλια κατάσταση είναι, χωρίς ακόμη το έργο να παραδοθεί, από τις αστοχίες φθηνών υλικών που έβαλαν και κακοτεχνιών. Για απορροές ομβρίων ούτε λόγος… Πέμπτον, οικισμός Πετροχειλιάνικα. Οι εννέα στους δέκα Φρατσιώτες μένουν εκεί, ο δρόμος απερίγραπτα άχρηστος και επικίνδυνος. Έκτον, σφαγεία. Λέει ψέματα κουνώντας για 10 χρόνια, δελτία Τύπου και μελέτες. Αν υπήρχαν, να είστε σίγουροι ότι θα τα είχε κλείσει και αυτά επειδή… δεν υπάρχει προσωπικό. Όπως έκλεισε το σπήλαιο Αγίας Σοφίας, από τα ομορφότερα στην πατρίδα μας, το κάμπινγκ στο Καψάλι, όπως χαντάκωσε το παζάρι με πρόσχημα τη νομιμότητα. Έβδομον, θα μπορούσε να γίνει κάποιο έργο με μικροφράγματα και λιμονδεξαμενές κοντά μας στον Περάτη, ή στις Όχελλες. Αλλά από το 2017 μας έλεγε πω ολοκλήρωσε τις μελέτες και ακόμη μελέτες μελετάει. Όγδοον, άχρηστα δημοτικά φώτα στα Φράτσια, ελάτε να τα δείτε. Ένατον, αγροτόδρομοι πλήρως εγκαταλελειμμένοι. Πέραν ότι χρειαζόμαστε καλή πρόσβαση για τους αγρούς μας και τα λιόφυτά μας, οι αγροτόδρομοι είναι  αναγκαίοι ως ζώνες πυρασφάλειας αλλά και πρόσβασης για μεγάλα οχήματα πυροσβεστικής.

10 χρόνια τώρα, ως Φρατσιώτης και ως Τσιριγώτης ζω όπως κι εσείς ανάμεσα σε τόσα και τόσα προβλήματα. Θέλω να κάνουμε περισσότερα για το Τσιρίγο μας, γι’ αυτό και στηρίζω την προσπάθεια του Ζαχαρία Σουρή και όλων εμάς. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για το Τσιρίγο, με συνεργασία, φιλότιμο και τσαγανό. Ας βάλουμε ένα τέλος στην αδιαφορία κι ας παλέψουμε με όλα αυτά τα άξια πρόσωπα που μοχθούν καθημερινά για τον τόπο.

Τα Φράτσια και τα Κύθηρα να αλλάξουν σελίδα.

Σας ευχαριστώ.

Facebook
LinkedIn
Email