Παρασκευή (Εύη) Δαπόντε

evi-daponte

Γεννήθηκα το 1994 στην Αθήνα όπου και πήγα σχολείο. Το 2012 πέρασα πρώτη στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά (νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). Μέχρι το 2016 ολοκλήρωσα επιτυχώς τον κύκλο μαθημάτων των σπουδών μου και κατέβηκα στα Κύθηρα για την πρακτική μου άσκηση στον Δήμο Κυθήρων (1/11/2016 – 1/5/2017) στην Οικονομική Υπηρεσία.

Η πτυχιακή μου εργασία είχε θεματική την «Βελτίωση Υποδομής Του Θαλάσσιου Τουρισμού Στα Κύθηρα. Η Περίπτωση Κατασκευής Μαρίνας Υψηλών Προδιαγραφών».

Κατά την διάρκεια των σπουδών μου έγραψα τα επιστημονικά Άρθρα και εργασίες: International Scientific Conference eRA 1) “The Middle East Instability. Impacts on European Tourism” 2) “The Phenomenon of Refugee Flows and its Consequences to Greek Tourism» και «Ανάλυση Τουριστικής Αγοράς, Έρευνα: Τα Κύθηρα Ως Τουριστικός Προορισμός.»

Έχω πτυχία στην αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Από το 2016 μένω από επιλογή, μόνιμα στα Κύθηρα, έχω παντρευτεί τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Μαγουλά, και έχουμε αποκτήσει μαζί 2 γιους. Το 2023 εκλέχτηκα μέλος του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Κυθήρων και Γενική Αρχηγός του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κυθήρων (Ν.Α.Ο.Κ.).

Εδώ και επτά χρόνια ζω στα Κύθηρα, απολαμβάνω τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, όμως αρκετές φορές βρίσκομαι αντιμέτωπη με δυσκολίες και προβλήματα που διαιωνίζονται. Ως γονέας δεν μπορώ να δεχτώ ότι τα παιδιά μου πρέπει να απολαμβάνουν λιγότερα από τα παιδιά σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είναι δικαίωμα κάθε τσιριγωτόπουλου και κάθε γονέα να τους παρέχεται αυτό που τους αξίζει. Σε όλους τους Δήμους υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες για τα παιδιά, όπως τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που χρηματοδοτούνται ακόμη και από το ΕΣΠΑ. Το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και εδώ. Το ίδιο πρέπει να απολαμβάνουμε και εμείς, οι ενήλικοι, με μαθήματα λαϊκής επιμόρφωσης και δια βίου μάθηση. Επίσης υπάρχουν κοινωνικά προβλήματα που χρειάζονται επιστημονική υποστήριξη. Ένας κοινωνικός λειτουργός, με την βοήθεια του Δήμου, θα μπορούσε να βοηθήσει σε μία σειρά ζητήματα, στην μαθητική κοινότητα, την οικογένεια, τις κοινωνικές ομάδες. Υπάρχουν λύσεις, φτάνει να προτεραιοποιούμε την ανθρώπινη ανάγκη.

Η ζωή δεν είναι μόνο αριθμοί, κυβικά μέτρα αδρανών υλικών και πινακίδες που απαγορεύουν στον άνθρωπο να «αναπνέει». Η νομολαγνεία και η τυπολατρεία έχουν πλημμυρήσει την δημόσια ζωή μας, τα τελευταία 10 χρόνια, με περίτεχνες νομικίστικες λεκτικές φιοριτούρες, για να αποκρύψουν τον πραγματικό «παραβάτη». Η κοινωνία μας σε λίγο καιρό θα είναι ακόμη πιο μικρή και γερασμένη, αν δεν τελειώσει ο εφιάλτης. Και επειδή τελευταία έγινε και γίνεται λόγος για ατομική ευθύνη, ας το σκεφτούν καλά οι συμπατριώτες μας: Η ύψιστη ατομική ευθύνη είναι στις 8 Οκτώβρη πίσω από το εκλογικό παραβάν. Θα αποδείξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως δεν πετάξαμε τη συνείδησή μας στης λήθης το πηγάδι, όπως οι λίγοι, οι ελάχιστοι οπορτουνιστές της μικρής μας κοινωνίας.

Παρασκευή (Εύη) Δαπόντε

υποψήφια στην κοινότητα πρωτευούσης Κυθήρων (Χώρα)
και στην σωστή πλευρά της Ιστορίας

 

Facebook
LinkedIn
Email