Θεόφιλος Λυριστής

Θεόφιλος Λυριστής

Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, ονομάζομαι Λυριστής Θεόφιλος του Μιχαήλ και της Ελένης. Γεννήθηκα στο μικρό χωριό, Καντούνι Λιβαδίου το 1940 στα δύκολα χρόνια της κατοχής.

Ανακοινώνω μετά τιμής και πρόσκλησης από τον υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού νίκης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – Κύθηρα – Αντικύθηρα» κ. Σουρή Ζαχαρία την υποψηφιότητά μου για την Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου.

Θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά και εγκάρδια, θα τιμήσω όσο μπορώ την εμπιστοσύνη του  και θα τον διαβεβαιώσω ότι θα συμπορεύομαι μαζί του, ως ένας τίμιος συνεργάτης και παλιός επαγγελματίας που με γνωρίζει μέχρι σήμερα όλος ο Κυθηραϊκός Λαός.

Αγαπητοί μου ψηφοφόροι του Λιβαδίου, με γνωρίζετε από μικρό παιδί, πώς μεγάλωσα, πώς πορεύτηκα στη ζωή.

Δεν παύω να εργάζομαι έχοντας πάντα μαζί μου την αγάπη των συνανθρώπων μου, των πελατών μου που απέκτησα  στη ζωή μου και στα Κύθηρα αλλά και την Καλλιθέα. Η δύναμή μου ήτο η ευχή μιας φτωχότατης μητέρας στα 6 παιδιά της, εμάς να μεγαλώσουμε και να προκόψουμε. Σήμερα διπλά μου η καταξιωμένη σύζυγός μου Πανωραία και τα αγαπημένα μου παιδιά στηρίζουν την επιλογή μου.

Απευθύνομαι λοιπόν σε όλους τους κάτοικους, οι Δημοτικές Εκλογές έχουν χαρακτήρα ανάδειξης καταξιωμένων ανθρώπων σωστών και δυνατών με τιμιότητα, ήθος, κύρος, εμπιστοσύνη και να αξιολογείται ο κάθε ένας από εμάς στο τι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτόν τον ταλαίπωρο ψηφοφόρο και τον τόπο. Στον κάθε οικογενειάρχη, τον μικροεπαγγελματία, τον εργάτη και δίπλα πάντα στον φτωχό, τον άρρωστο και τον αδικημένο.

Φίλες και φίλοι ως τοπικός σύμβουλος, δεν ζητάω να στερήσω την ψήφο σας από κανέναν. Υπόσχομαι ότι εάν με ψηφίσετε και πάρω την εμπιστοσύνη σας θα είμαι σωστός, δίκαιος και τίμιος συνεργάτης όλων των κατοίκων της αγαπημένης μας κοινότητας και ιδιαιτέρως των αδικημένων μικρών οικισμών. Δεν θέλω αγαπητοί μου φίλοι να σας γεμίσω με παχιά λόγια, δεν είμαι από αυτούς τους ανθρώπους, που με ρουσφετολογίες έχουν αδικήσει εδώ και 9,5 χρόνια πολλά μικρά χωριά. Ας συνέλθουμε λίγο και ας δείξουμε σοβαρότητα από εδώ και μπρος.

Θέλω να αναγνωρίσω στο σημερινό Δήμαρχό μας, ότι επί 9 χρόνια αποπερατωθήκαν άξια έργα, έργα όμως που πληρώθηκαν από όλους εμάς τους φορολογούμενους.

Όμως σαν πολίτης αξιολογώ και τα λάθη σας. Οι ερωτήσεις μου πολλές, γιατί όλο το καλοκαίρι υπήρχαν σβηστές οι κοινοτικές λάμπες με αποτέλεσμα τουρίστες να κάνουν παράπονα. Γιατί επί δεκαπενταύγουστου και ενώ η προηγουμένη μέρα δεν ήταν αργία οι κάδοι ήταν γεμάτοι με αποτέλεσμα την έντονη δυσοσμία και την αγανάκτηση.

Υπήρχε σημαντική αδιαφορία από μέρους σας για έργα υποδομής και ανάπλασης στο Λιβάδι μας και στους γύρω οικισμούς του. Οι δρόμοι από Γουδιάνικα προς Κομπονάδα με καθιζήσεις. Οι δρόμοι του Λιβαδίου με λακκούβες. Ο δρόμος προς Κάλαμο και αριστερά στον οικισμό Καλοζούνι, χρόνια τώρα παραμένει κακός, κι ενώ υπάρχουν κάτοικοι και φυσικά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ανάπλαση περιμέναμε και στη πλατεία του Κάτω Λιβαδίου, ποτέ δεν έγινε ούτε αυτή, πάρα μόνο μπήκαν τρία φωτιστικά σώματα! Και αλλά λάθη που έμειναν από παραλήψεις στο συρτάρι του Δήμου.

Η παράταξή μας λοιπόν «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – Κύθηρα – Αντικύθηρα» θα προσπαθήσει με υπευθυνότητα και τίμια κατανομή των κονδυλίων να βελτιώσει τις υποδομές και στους αδικημένους μικρούς οικισμούς.

Τελειώνοντας, θέλω να απευθυνθώ στους πολίτες του Λιβαδίου. Η πολυετής παθογένεια, η αδιαλλαξία, τα ρουσφέτια, δεν βοήθησαν τον τόπο.  Ας εποικοδομήσουμε στο κοινό αίσθημα την εμπιστοσύνη μας, την αγάπη μας, την τίμια συμπεριφορά μας, να λάμψει η αληθινή ευθύνη του καθενός, η κοινωνική ενσυναίσθησή μας σε κάθε συνάνθρωπο. Να διορθώσουμε τυχόν λάθη και να ιεραρχούμε τα έργα μας. Με αυτά τα κίνητρα και την προσευχή μας στη Παναγιά μας, να μας βοηθάει να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Ευχαριστώ,

μετά τιμής

Λυριστής Θεόφιλος

Υποψήφιος στην Δημοτική Κοινότητα Λιβαδίου

 

 

Facebook
LinkedIn
Email